Welke vleessoorten vind je in een halal slagerij Rotterdam?

Een van de belangrijkste dingen die je moet onthouden wanneer je een halal slager Rotterdam bezoekt, is dat je alleen vlees zult vinden dat als "Halal" wordt beschouwd. Tot de vleessoorten die je in dit soort slagerijen aantreft, behoren schapenvleessoorten. Deze omvatten schapenvlees en lamsvlees. Vlees van runderen, kamelen en geiten mag ook in een halal slagerij worden verkocht. Hetzelfde geldt voor konijnenvlees, paardenvlees en gevogelte. Er zij echter op gewezen dat de verkoop van bepaalde vleessoorten in een halal slagerij is toegestaan, maar dat de verkoop van bepaalde vleessoorten verboden is. Dit omvat varkensvlees en alle andere vleessoorten die niet volgens het islamitische slachtritueel zijn geslacht.

Wat is het halal slacht ritueel?

Houd er rekening mee dat voordat je het vlees in de schappen van jouw Halal slagerij Rotterdam aantreft, het volgens een specifiek slachtritueel is geslacht. Volgens deze techniek, die de islamitische naam "dhabiha" draagt, moet het te slachten dier bij bewustzijn zijn. Alvorens het te slachten, moet degene die met het slachten belast is, ervoor zorgen dat de kop van het dier naar Mekka gekeerd is. Verscheidene andere regels, zoals het feit dat het offer moet worden gebracht door een bevoegde moslim, moeten in acht worden genomen.

Welke andere diensten biedt de halal slagerij aan?

Naast verse stukken vlees vind je in een halal slager Rotterdam diverse andere ingrediënten. Sommige slagers bieden vleesproducten aan. In dit soort slagerijen vind je ook een breed scala aan kruiden en specerijen. Met deze kruiden en specerijen kun je het gekochte vlees bij de halal slager op smaak brengen of van te voren lekker marineren. Voor tips over marineren en het op smaak brengen van vlees kun je uiteraard advies vragen aan een halal slager. Ook het internet staat vol met tips over het op smaak brengen van vlees.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven