Welke soorten voedsel is Indiaas eten?

Als je vegetariër bent, zul je je wellicht aangetrokken voelen tot Indiaas eten Eindhoven. Er bestaat immers een grote verscheidenheid aan zuiver vegetarische gerechten in de Indische keuken. Indiase rode bonen, Indiase linzen Chana Daal of groente Biryani zijn slechts enkele van de Indiase gerechten waarvan je kunt genieten als je vegetariër bent en Indiaas eten Eindhoven wilt proberen.

Niet-vegetarische Indiase keuken

Je kunt ook genieten van Indiaas eten als je een groot liefhebber bent van goed vlees. Wat je in gedachten moet houden, is het feit dat in India sommige vleessoorten niet geschikt zijn voor consumptie. Deze omvatten rundvlees en varkensvlees. Een groot deel van de bevolking is namelijk moslim en eet dus geen varkensvlees. Aangezien de koe in India een heilig dier is, zou het onwaarschijnlijk zijn dat rundvlees een van de dieren zou zijn die gegeten mogen worden. Dus als je de niet-vegetarische Indiase keuken wilt proberen, moet je weten dat het meestal kip-, schapen- of geitenvlees is.

Welke specerijen worden gebruikt in de Indiase keuken?

Indiaas eten is van nature een zeer pittige keuken. Onder de specerijen die het meest worden gebruikt om de smaak meesterlijk te maken, vinden we, de fetid ase, kurkuma, komijnzaad of -poeder of kruidnagel. Kaneel in poeder- of stickvorm, verse koriander in zaad- of poedervorm of anijszaad zijn ook specerijen die in India en in Indiase restaurants gebruikt kunnen worden.

Waar vind je Indiase restaurants?

Uiteraard kun je het beste Indiaas eten in India, maar ook als je niet het geld en de tijd hebt om naar dit land te gaan kun je Indiaas eten vinden in overvloed. In landen over de hele wereld vind je Indiase restaurants en gelukkig voor jou krijg je in deze restaurants, anders dan in de echte Indiase restaurants in India, wel gewoon bestek om mee te eten en hoef je het dus niet, zoals de Indiase mensen het doen, met je handen op te eten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven