Volg een cursus babymassage

Een cursus babymassage is een geweldige manier om de emotionele band tussen jou en jouw baby te versterken. Dus het is een goed idee om een babymassage cursus te volgen. Niet alleen doe je je baby er een plezier mee, jij zult ook plezier hebben tijdens de activiteit. Shantala massage is een vorm van massage die gemakkelijk onder de knie te krijgen is. Hiermee ben je heel snel in staat om Shantala massage op je baby toe te passen. Bovendien versterkt deze vorm van massage de band tussen mensen. Het helpt ook bij het pijn, een hoge bloeddruk en het stimuleert het immuunsysteem van je baby. Shantala massage is dus een massage die een hele reeks voordelen heeft voor jou en je baby.

Geschiedenis van Shantala Massage

Shantala massage bestaat al eeuwen, het is een traditionele vorm van massage die werd uitgevonden door een vrouw in Calcutta. De uitvinder van deze massage heet namelijk Shantala, vandaar de naam Shantala massage. De jonge vrouw, Shantala, masseerde haar baby op straat toen de gynaecoloog Frédérick Leboyer het tafereel gadesloeg. De gynaecoloog was erg ontroerd door het tafereel, en wilde het aan alle moeders doorgeven. Vandaar de geboorte van babymassagecursussen, die snel wijdverbreid raakten in Westerse landen. Vele jonge moeders hebben babymassagecursussen gevolgd om de band met hun baby te versterken. En ook voor de vele voordelen die deze massage voor hun kind zou kunnen hebben.  

Voor wie is de cursus babymassage geschikt

De cursus babymassage is geschikt voor alle moeders ter wereld. Speciaal voor mama's en baby's die toe zijn aan wat ontspanning. Het is ook ideaal voor baby's die veel huilen, buikkrampjes hebben of slaapproblemen hebben. Uiteraard zijn ook vaders welkom bij een cursus babymassage. Vaders staan vaak wat meer op afstand van hun baby, omdat zij de baby niet in de buik hebben gedragen, geen borstvoeding kunnen geven en vaak meer werken. Babymassage is voor vaders de ideale manier om toch dichtbij hun kleintje te staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven